Reference

Reference2023-05-30T12:21:58+00:00

Doziranja v tovornjake z mehom

Prikaz vgraditve nakladalnega mehu iz silosa na tovornjak ali cisterno. Nakladalni meh je v ATEX izvedbi zaradi zagotavljanja varnosti. Naročnik je pridobil varnejšo upravljanje, saj ni več potrebno vzpenjanje na vrh cisterne ali kamiona. Doziranje in dvigovanje mehu deluje glede na nivo granulata na kamionu, avtomatsko.

Doziranje iz silosov v proizvodnjo

Za namen proizvodnje plastičnih mas, smo izdelali nov sistem doziranja iz silosa s celičnim dozatorjem in namenskim polžnim transportom.

BIGBAG stroj za praznjenje

Za potrebe trga, smo izdelali izpopolnjen stroj za praznjenje BigBag vreč. BigBag vrečo z viličarjem pripnemo na okvir, v glavi odpremo izhodni lijak vreče. Sistem pnevmatskih rok pa zagotavlja nemoteno praznjenje BigBag vreč.

Avtomatizirana linija za sekance

Za Gozdarsko družbo je bila izdelana avtomatizacija celotne linije za izdelavo sekancev – krmiljenje vibracijskega dozatorja, mlina in verižni izmetni transportni trak. Krmiljenje Siemens S7 vključno z izdelavo rešitve in zagonom.

VARNOSTNE LED ČRTE

Nadgradili smo varnost pri mostnem dvigalu, kjer projeciramo LED varnostne črte, katere prikazujejo nevarno delovno območje dvigala, pri prenašanju težkih bremen. Naročnik je zahteval višjo varnostno zahtevo pri ohranjanju varnosti pri delu za delavce.

Avtomatizacija stiskalnice za pločevino

Industrijska stiskalnica za jeklene kolute je bila v celoti avtomatizirana in izvedeno je bilo avtonomno delovanje brez poseganja delavca. Namen posodobitve naprave je zaščita življenja in avtomatsko delovanje. Uporabili smo Siemens S7-1200 CPU in Sick senzorje.

Krmiljenje DC 2MW pogonov

Implementirali smo krmilno-kontrolni sistem za velike električne enosmerne elektro motorje (6x 2MW DC), za mazalni in nadzorni sistem. Uporabili smo krmilnik Siemens S7-1500 z nadzorno ploščo za upravljanje in nadzor “OP”.

Servis ATEX specialnih elektromotorjev

Pri projektu ” Hladilnih peči v metalurgiji” smo za naročnika servisirali večje število ATEX specialnih elektro motorjev. Zamenjava vseh strojnih delov (tesnila, ležaji …) in previtje statorja.

Nov stroj za izdelavo ventilov

Za masovno proizvodnjo kuhinjskih armatur smo izdelali stroj za avtomatsko montažo; privijanje, lepljenje in zategovanje natančne sile. S strojem smo združili tri proizvodne procese in pospešili proizvodni ciklus.

Avtomatizacija starega pakirnega stroja

Za metalurško podjetje, smo izvedli v celoti avtomatizirano rešitev, obnove krmiljenja pakirnega stroja “Signode” z avtomatskim delovanjem. Uporabili smo krmilnik Siemens S7-1200 in namestili večje število senzorjev na stroj. Imeli so staro napravo kontrolirano le s časovnimi releji, ki niso bile usklajene s starimi strojnih sklopi, zdaj pa so dobili novo “pamet” za avtomatsko povijanje železnih trakov na kolute.

Novo krmiljenje žage

Proizvajalec plastičnih izdelkov, je potreboval novo krmiljenje celotnega stroja – žage. Izvedli smo popolnoma avtonomen način delovanja po željah stranke. Oprema: SIEMENS SIMATIC S7-1200 in OP “operacijski panel za upravljanje”.

Krmiljenje peči za izdelavo pločevine

Izvedba »Nadzora in krmiljenja vžiga 100m dolge neprekinjene peči ” na liniji za ne-usmerjeno elektropločevino. Rešitev s 12 stikalnimi bloki in nadzorovanim vžigom plina v peči z visoko napetostnih “VN” transformatorjem.

Krmiljenje krtačnega stroja za pločevino

Avtomatizacija & obnova starega krtačnega stroja. Za metalurško podjetje, smo naredili posodobitev sterega krtačnega stroja za pločevino. Pridobili so boljši nadzor nad delovanjem krtač in s tem tudi večjo kvaliteta končnega produkta.

Nov stroj za rezanje nalepk

Za proizvodni proces, smo razvili stroj, ki avtomatsko izseka nalepke, za namen označitve končnih produktov.

Kontrola kvalitete varovalke

Stranka je želela odpraviti napake in reklamacije svojih strank, zato smo zasnovali in vgradili sistem spremljanja kakovosti in odkrivanje napak (nivo peska, pravilna namestitev kapice…) njihovih proizvodov “varovalke”. Razvili smo lastno elektronsko sistemsko-krmilno ploščo s “touch” LED prikazovalnikom, FESTO pnevmatsko opremo in KEYENCE senzorji.

Krmiljenje 28 vibrirnih linij

Izvedba krmiljenja in upravljanja 28 kom vibro miz pri izdelavi betonskih uteži za industrijske stroje. Uporaba Omron krmilnikov.

Varnostna obnova 14 brusnih strojev

Za tovarno steklenih izdelkov, smo izdelali rešitev varnostnega posluževanja s strojem in pnevmatsko regulirni sistem za varen pomik vrat.

Paletna linija za steklarstvo

Uspešno smo zaključili projekt avtomatizirane paletne linije v tovarni za izdelavo steklenih izdelkov. Transportna pot od skladišča do stroja za barvanje stekla, kjer kupec doseže pospešitev proizvodnega cikla in odpravi možnost poškodb pri delu s stroji.

Transportna linija za steklenice

Skupaj z italijanskim proizvajalcem ALLGLASS S.r.l. smo izdelali projekt transportne linije pri  izdelavi steklenih izdelkov, kjer smo postavljali celotno linijo transporta, manipulacije in implementacije inšpekcijskih strojev za izdelke – steklenice.

Mednarodni obrtni sejem “MOS”

Predstavljali smo naše produkte in storitve na “mednarodnem obrtnem sejmu” v Celju.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Politika piškotkov